fbpx

Blog

fotograf fearless

Fotograf premiat: așa încep anul și uite de ce îmi pasă și de ce contează pentru tine

O dată la 2 luni, un juriu de experți internaționali alege cele mai bune fotografii de nuntă. Cam 2 din fiecare 100 sunt desemnate câștigătoare și apar în colecția realizată de ei. 

Sunt jurizate mereu de alt juriu de experți, iar pe paginile sociale sunt apreciate de voi toți, cei care sunt pasionați de fotografie. 

Fiecare membru al juriului notează fotografiile înscrise după propriile cunoștințe, preferințe și observații.  

Iar munca ta trebuie să fie constantă, pentru că nu poți selecta fotografii anume pe care să le înscrii, bazat pe ceva reguli. Juriul se schimbă și preferințele sau specializările ca abordare fotografică, la fel. 

 

De ce ne pasă nouă fotografilor de Fearless: 

Site-ul este fearlessphotographers.com și premiile, Fearless Awards, sunt importante, pentru noi, cei care fotografiem emoții. 

Nu primim premii în bani sau recompense financiare pentru faptul că aprărem în colecții, pe paginile lor, sau pentru că vorbim de ei, că ne aleg fotografiile, că suntem în top. 

Dar cu aproape 250.000 de likes pe Facebook, tot cam atâția pe Instagram și aproape 300.000 de postări sub acest hashtag, #fearlessphotographers, în fotografia de nuntă să fii membru, să fii câștigător și să fii cuplu ce apare într-o fotografie câștigătoare este moment de celebrare. 

Ei se descriu ca un site ce leagă fotografii din toată lumea de cuplurile ce își doresc fotografii excepționale. 

Cel mai mult mi-a plăcut motto-ul lor, care se potrivește mult cu viziunea mea despre fotografia de nuntă: 

Love is Fearless. Your wedding photos should be, too.  

Încep anul, ca fotograf premiat: 

Anul acesta, am primit vestea că în “clasamentul” Fearless de TOP 100 pentru premiile primite în ultimii 4 ani, sunt pe locul 62.

Iar pentru premiile primite în 2019 sunt pe locul 31 din 100, ceea ce pentru mine a însemnat o bucurie în plus. 

Asta raportat la un număr mare de profesioniști înscriși pe site din toată lumea și care crește în continuare. 

Ce înseamnă asta? Că din peste 10.000 de poze înscrise, la fiecare colecție, adică în fiecare din cele 6 colecții pe an, am reușit să suprind destule momente care au fost premiate iar și iar.  

Vestea m-a încântat, pentru că deși cel mai important premiu pentru orice fotograf e acel Uau de la client, știu că tot ceea ce experimentez, învăț și perfecționez are rezultate văzute și de specialiști. 

 Cum am ajuns eu să fiu…fearless? 

Am devenit fotograf mai bun datorită Fearless, pentru că mi-am dorit să fiu printre cei premiați de acest grup exclusivist. 

M-am pregătit continuu, am învățat de la premiați, am văzut lucrurile altfel. 

Am aflat întâmplător de ei, dar de acolo mi-am setat un target și am pornit spre a bifa pași spre el. 

Am mâncat pe pâine tot ce ținea de modul lor de a aprecia excelența și am lucrat constant la a vedeea lucrurile ”altfel”.

Primii doi ani am trimis poze spre jurizare dar nu am câștigat nimic. Nu eram destul de critic cu mine, nu ceream păreri. Acum am ajuns la nivelul de mai sus pentru că am explorat constant noi viziuni și am ajutor, la fel de profesionist, care îmi dă o părere despre fotografiile despre care am un feeling bun. 

De ce contează Fearless pentru tine,ca mireasă sau mire? 

Statistic, doar 1% – 3% dintre fotografii ajung să fie Fearless. Și voi puteți fi cuplul acela special, care va fi admirat de mii de fotografi, de sute de mii de cupluri, de milioane de ochi care îi urmăresc. 

Așadar, faptul că fotograful tău de nuntă este membru Fearless ar trebui să conteze dacă: 

  • Îți dorești excelență
  • Vrei o asigurare a calității
  • Vrei o garanție a profesionalismului
  • Și de ce nu, vrei ca poza ta să fie premiată, admirată de milioane

Și mereu încerc să prind acele momente care vă duc acolo. 

 

Perfecționare continuă

Pe lângă faptul că premiile lunare, colecțiile anuale și clasamente, lucruri care te mențin competitiv, dornic să înveți, să realizezi fotografii fantastice, Fearless organizează și conferințe și seminarii de perfecționare. Iar să treci prin colecțiile de fotografii premiate, să vezi ipostaze noi, idei, este constant o provocare pentru imaginație. 

Toate fotografiile de mai sus îmi aparțin și sunt exemple premiate de Fearless în ultimii ani. 

 

Cuplurile din fotografii și cum poți fi tu parte din următorul cadru

Fotografia de mai jos a ieșit așa cum a vrut ea. 

Nu este perfectă poate pentru un ochi care judecă obiectiv. Pentru că mireasa nu se vede complet, nici grupul de prieteni. Dar de fapt am fotografiat sentimentul și asta a văzut și juriul.

Am crezut în poza asta și din 2016 tot câștigă premii în secțiunile de fotografie de nuntă

Cuplul care a avut cununia unde a fost făcută fotografia a ajuns la mine printr-o coincidență, sau mai bine zis printr-o aliniere de stele. Și din a fi al doilea fotograf la nunta lor, am stat cu ei în ziua acestei cununii și am realizat fotografia. Și apoi le-am fost alături și la botez. 

Iar acest moment, premiat, l-am recunoscut de cum l-am văzut. Am știut că va primi premii. Și imediat ce le-a primit, cuplul a știut. 

De multe ori se bucură, sunt emoționați și primesc mesaje. Pentru că da, fără ei nu ar fi existat momentul, imaginea, emoția. Și deci nici premiul, recunoașterea, amintirea. 

Vă mulțumesc!

Așa că spune-mi, ești mai aproape de a știi exact ce să cauți la viitorul tău fotograf?

Sau spune-mi, ai vrea să știi câteva dintre secretele mele? Pentru această a doua întrebare, hai cu mine la Conferința națională de fotografie de la Sibiu, din 3-5 aprilie, unde voi susține un Workshop despre fotografia de nuntă în stil documentar. Vezi detalii AICI.

 

Cu drag, de dincolo de un obiectiv obiectiv : ) Cristian Sabău, Omul-”Hoțul” – Fotograful în stil documentar

Contact me:
+40 744 52 33 11 

hello@cristians.ro

Solicită aici și oferta mea de fotografie de nuntă

No Comments
Post a Comment