Blog

mireasa fericita in fotografie de nunta

10 momente emoționante: fotografia de nuntă și stilul documentar care îi spune povestea

Fotografia, chiar dacă înseamnă o apăsare de buton sau de ecran și duce la înghețarea unui moment, este de mai multe feluri. De la fotografie de detaliu, la fotografii portret și fotografii la care cel mai bine se potrivesc hastaguri ca #fashion, avem la fel de multe ingrediente și rețete ca într-o bucătărie profesională. Și fotografii aleg să devină un fel de chef, dar în fotografie, pe anumite segmente. 

Eu, ca hoț declarat, de timp, de naturalețe și de momente, am ales fotografia documentară. Pentru că acest stil înseamnă a spune o poveste care nu e regizată. 

Și pentru că cel mai simplu mod să te conving că e potrivită nunții tale sau momentelor înainte sau după de nuntă sunt imaginile, am ales cele mai clare dovezi: momentele emoționante care nu pot fi regizate, rejucate sau programate. 

10 momente emoționante cum doar în fotografia documentară vezi

Un fotograf de nuntă poate să combine mai multe stiluri pentru a crea albumul complet al poveștii unei nunți. De la portret la detalii, de la metafore la realism, se va concentra pe cine sunteți voi și ce ați comunicat că este important pentru voi. 

Dar sunt momente care pe lângă listele de poze necesare care cuprind: 

– pregătirea miresei

– ieșirea din Biserică

– primul dans

Sunt cele care au cel mai mare impact poate nu acum, dar în viitorul acela când te întorci la poze ca să retrăiești ziua alături de perechea ta și de cei dragi. Sau poate au la fel de mult impact și acum și în viitor. E clar că emoțiile transmise de aceste momente sunt atât de impresionante că pe ele se construiește povestea unui album de nuntă care a fost trăită, dar care prin fotografii documentare poate fi retrăită. 

Ca acele momente în care mirele, atât de rar căutat cu privirea de majoritatea celor ce privesc pozele de nuntă și nu sunt parte din familie sau prieteni, devine starul într-o fotografie care nu are nevoie de descriere ca să spună că el are emoții. 

La fel și prietenii, care vor râde poate la prima vedere a fotografiilor ce îi surprind în anumite momente de fericire sau vulnerabilitate. Dar mai târziu, peste ani, acea emoție pe care o arată va fi de ajutor în a re spune povestea și ce a însemnat ea pentru toți cei implicați. 

TOȚI cei implicați. Chiar și cei ce văd în nunta voastră o ocazie de a admira, de a-și aduce aminte, de a critica, de a fi melancolici sau doar curioși. Curiozitatea umană este un atribut care se potrivește atât de bine cu domeniul fotografiei că pot spune cu siguranță că micile secrete sau scene pe care le arată fotografiile trebuie să fie mereu ca acele descoperiri pe care le faci pentru că vrei să știi mai mult. 

Iar lacrimile, care uneori apar în poze, alteori sunt cauzate de poze, sunt momente reale, emoții care pot fi apoi privite în context dar care au același sens pentru toți cei ce privesc o fotografie, că știu protagoniștii sau nu. 

Iar așa cum arată această fotografie de nuntă aleasă de fearlessphotographers.com ca una dintre cele mai bune într-o serie ce te va încânta și pe tine, momentele furate pentru că am fost acolo, cu degetul pe declanșator, cât povestea avea loc mai în față, sunt cele în care emoțiile încă trăiesc, ca o urmă de avion pe cer. 

Reacțiile protagoniștilor sunt atât de integrate în feel-ul unei imagini că fotografiile de nuntă la fel de bine pot fi cataloguri de emoții umane pe care se pot ține cursuri. Uneori, se țin. Și cred că frumusețea începe în acel moment când un trio de PEOPLE-LIFE-MEMORIES spune aceeași poveste.

Ca să facem o recapitulare și să înțelegi de ce simți anumite lucruri când privești fotografii de nuntă, chiar și cu necunoscuți. Și de ce îmi cer iertare, dar vei plânge măcar o dată când le vei vedea pe ale tale. 

Pentru că în DEX scrie așa: 

emoție sf [At: NEGULICI / V: ~iune, (îvr) ~ociune / Pl: ~ii / E: fr émotion cf it emozione] 1 Reacție afectivă complexă, în general bruscă și momentană, însoțită de tulburări fiziologice, care oglindește atitudinea individului față de realitate. 2 (Pgn) Tulburare sufletească Si: agitație, neliniște, palpitație, pătrundere, simțire. 3 (Îla) De ~ Emoțional.[1] 

Dar în dicționarul unui fotograf de nuntă, a unui hoț de momente reale, de emoții naturale, emoție este acel stop cadru pe care nu îl poți uita, care poate deși nici nu l-ai văzut prima dată, te duce acolo, care nu te lasă rece. 

 

Și cred că emoțiile pentru fiecare pot fi declanșate de anumite lucruri, de la lacrimi la riduri pe fețe de bunici, la priviri de tată mândru, la reticență de mamă copleșită, la puritatea unor gesturi de copii. 

Sau la imaginea ta, a miresei, într-un moment de așteptare a restului vieții tale. 

Așa că spune-mi, pentru tine care e momentul emoționant surprins în fotografii de nuntă care te dă gata de fiecare dată sau pe care ți-l închipui deja? 


Cu drag, de dincolo de un obiectiv obiectiv : ) Cristian Sabău, Omul-”Hoțul” – Fotograful în stil documentar

Contact me:
+40 744 52 33 11 

hello@cristians.ro

Solicită aici și oferta mea de fotografie de nuntă

 

No Comments
Post a Comment